I am Home byggstartar bostadsprojekt i Kalmar

15 februari 2019

I am Home, byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus, byggstartar nu ett attraktivt och naturnära bostadsprojekt i utvecklingsområdet Karlssons Äng i Kalmar. Genom användningen av industriellt tillverkade moduler med trästomme blir projektet kostnadseffektivt och byggtiden kan reduceras till åtta månader.

Projektet omfattar cirka 2 400 BTA och byggs med prefabricerade trästommar som är tillverkade av korslimmat trä. Husen varierar i höjd mellan tre och fyra våningar och rymmer totalt 32 hyreslägenheter. Den industriella tillverkningen ger hög kvalitet samtidigt som det kortar byggtiden. Användning av trä har dessutom stora miljöfördelar och är kostnadseffektivt.

– I Karlssons Äng skapar vi livsglädje för de framtida hyresgästerna genom ett sunt boende, lägenheter anpassade efter den moderna människans behov och ett fantastiskt naturnära läge. Genom att använda trä och modern tillverkning bidrar vi också till en hållbar stadsutveckling med starkt miljöfokus, säger Lars Wribe, VD för I am Home.

Bostäderna ligger naturnära med närhet till både skog och parker. Strövområden och den närliggande golfbanan inbjuder till en aktiv fritid, samtidigt som det är enkelt att nå stadens utbud av service. Inflyttning är planerad till oktober 2019.

I am Home är byggherre och projektutvecklare av flerbostadshus och samhällsfastigheter. Med innovativa och hållbara boendekoncept, modern arkitektur och en process i samverkan bygger I am Home för individens olika behov och livets föränderlighet. I am Home skapar miljöer som inspirerar, underlättar livet och som ger en hållbar framtid för nästa generation.