Fanna - Enköping

Fanna i nordöstra Enköping och omfattar cirka 6500 m2 BTA fördelat på 98 lägenheter.

Aktuellt

Fastigheten, Fanna 32:27 ligger i nordöstra Enköping och innefattar 98 lägenheter som efter färdigställandet kommer att upplåtas som hyresrätter av I am Home i samarbete med Pictet.

Hållbarhet är grunden i projektet med fokus på låg klimatpåverkan med en energiförbrukning motsvarande nära hälften av gällande krav, bra livsmiljö för de boende, och en attraktiv boendeekonomi.  Solceller kommer installeras på delar av taken där energi tillförs direkt på dagen samt via batteri nattetid. Projektet kommer att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver; en del i arbetet att utveckla en mer hållbar stad.

Husens arkitektur tar utgångspunkt i områdets industriella historia. Taken får en karakteristisk form och anknyter till klassisk industriarkitektur liksom kulören. Fasader utförs av infärgad värmebehandlad träpanel för att undvika synliga skarvar mellan volymerna.

I am Home vill skapa en förenklad vardag som bejakar människorna i och runt fastigheten. Som boende kommer du kunna få tillgång till smarta mobilitetslösningar med bland annat bilpool och cykelservice. Det finns också trevliga umgängesytor och odlingsmöjligheter på gården med bland annat ett orangeri. Här kan du koppla av, träffa grannar såväl som vänner och samtidigt få kryddorna att trivas. Vi vill visa att det går att skapa ekonomisk hållbara
boendemiljöer som ger trivsel och hem att trivas i.

Inflyttning beräknas till 2024.

Fakta

  • Ort Enköping
  • Område Fanna
  • Antal lägenheter 98
  • Antal BTA 5 800
  • Inflyttning Q3 2024
  • Partner Pictet

Har du mark att sälja?

Vi letar aktivt efter mark för att bygga nya bostäder

Markförvärv