Ribby Ängar, etapp 2 - Haninge

Här blandas karaktärer av småstad och öppna landskap till ett grönt och modernt område som tillgodoser invånares behov i alla åldrar.

Slutfört

Karaktärer av småstad och öppna landskap

Ribby Ängar är en del av Västerhaninges nya attraktivt belägna stadsdel med promenadavstånd till centrum, pendeltågstation, skola och vårdcentral.

Angränsande ängar och åkermark med spridda skogsklädda öar fångas upp i en småskalig byggnation samlad i husgrupper omgivna av generösa trädplanteringar och grönytor för lek och rekreation. Gångstråk och siktlinjer inbjuder till cykelturer och promenader i och utanför området.  

Husen har ett modernt formspråk men är byggda i traditionella naturnära material och försedda med träfasader i jordfärgade toner. Den väderskyddade privata entrén leder in till en trivsam modern lägenhet med hög standard och gedigna material.

Invändigt består bostäderna i Ribby Ängar av välplanerade lägenheter med 1, 2 eller 3 rum och kök. Lägenheterna har trots sin lilla yta väl fungerande planlösning och mått som erbjuder flexibilitet vid möblering och användning. Tvättmaskin finns i badrum och alla 2- och 3 rummare har även egna förråd i lägenheten.

Samtliga lägenheter erbjuder generösa privata uteplatser eller balkonger.

Parkering tillgodoses inom området.

Projektet är utvecklat åt Riksbyggen som nu äger och förvaltar fastigheten .

Fakta

  • Stad Haninge
  • Antal lgh 116
  • Partner Riksbyggen
  • Arkitekt Liljewall Arkitekter